Baba-mama klub

Kedves Anya-társ!

Hetenkénti találkozásainkra szeretnénk meghívni Téged is mi, akik oda járunk.

Minden kedden 9:00 – 11:00 között,

páratlan héten a biai plébánián, (Szentháromság tér 3.)

páros héten a torbágyi plébánián. (Dózsa György utca 8.)

Várunk nagy szeretettel!

Kapcsolat: Balázsné Hajnal Erzsébet (Böbe), tel: 0620-362-0938

Amikor megérkezik a kisbaba a családba, fenekestül felfordul az élet, és minden megváltozik. Ez akkora közhely, hogy szinte lemászik a papírról, de annak, aki éppen benne van nyakig, maga a kőkemény valóság. Baba előtt minden reggel munkába ment, határidők és főnökök nehezítették az életét. Most pedig egyszerre zuhan rá a háztartás és a baba ellátása, s közben azon veszi észre magát, hogy megváltozik a viszonya a férjével, anyósával, anyjával. Másik világba csöppent, és innentől kezdve hónapról hónapra újabb rejtélyeket és feladatokat kell megoldania. Mit lehet kezdeni a gyerekkel, ha hisztis? Hogyan tudok boldog feleség maradni? Hogyan mondjam meg az anyósomnak a véleményem? Elfogadjam-e a legidősebb gyerek különcködéseit, vagy fel kellene lépnem ellene?

Csupa olyan kérdés, amit jó lenne megbeszélni másokkal… Hát mi pontosan ezt tesszük a babamama klubban. Elhozzuk a gyerekeket, akikkel kedves nénik játszanak, vigyáznak rájuk. Mi pedig nyakig belemerülünk abba a témába, ami éppen foglalkoztat minket. Aki úgy érzi, hogy éppen most nehezen boldogul egy feladattal, elmondja; mi pedig elmeséljük a tapasztalatainkat. Nagyon jó ez. Ahogy beszélgetünk, összeáll a kép, segít kinek-kinek előrébb haladni a saját életében.

Mi, nők, a szavak emberei vagyunk, beszélnünk kell, hogy jobban átlássuk a gondjainkat. Szükségünk van rá, hogy kibeszéljük magunkból, ami fáj, ami nehéz. Gyere el, és tapasztald meg: ugyanúgy kell ez neked is, mint a víz és az áram. Csodálkozni fogsz, hogy kibírtad eddig nélküle!